JA Architecture Studio

Saint Jean Cap Ferrat

In a residential neighborhood of the Saint Jean Cap Ferrat village, rehabilitation and reconversion of an old storehouse into what is now the showroom of JA Architecture studio.

Preserving the scale and respecting the immediate proximity of habitations, the architectural concept consisted of transforming the exterior walls in red ochre panels to shed light on the grey niches that shelter the bay windows.

The curved shape of the sliding doorway follows the flow of the public road lines.

To welcome passers-buy, the property was designed to be totally transparent, it is utterly vitrified.

Offering continuity to the eye, the welcoming lounge and working area integrate sliding glass doors that structure the space. Functionality was a key consideration when it comes to the choice of the furniture; terraces were transformed into parking spaces for visitors and staff. A backyard garden hosts a Cedar tree, a tribute to Lebanon, homeland of the architect, in addition to a colorful variety of fruit trees.

Galerie AV

Saint Jean Cap Ferrat

Nestled in the quaint village of Saint Jean Cap Ferrat and overlooking the main plaza, the Aoun & Vestri Gallery was rearranged in 2017.

The Aoun & Vestri art gallery is a prestigious concept that combines luxury and art. The project involved restructuring the internal space to feature three main

Exhibition areas that connect in a smooth, fluid and seamless way. Based on the application of a double metallic frame of construction grids, the space was conceived to be a black box; it is totally painted in black, including the walls and ceilings, while the floor is in dark gray cover.

LED lights are scattered everywhere on the ceilings, shedding the spotlight on the rare collection of artefacts, paintings, sculptures, furniture and jewelry

Saint Jean Cap Ferrat

On the forefront of the Eastern side of the Saint Jean Cap Ferrat peninsula, in a classified site, the reconstruction and interior arrangement of a villa with the creation of a swimming pool.


The complete integration within the site was achieved through the creation of two red bands that mark the upper levels of the building. Between these architectural lines, the black stone facades are merged with the windows.

An impressive cantilever, terraces on plots and a sliding glass door accentuated the particularities of this villa.     

A look over the construction site: