Monaco

JA Architects office was assigned the restructuring and rearrangement of the Showroom of the Russian car brand Marussia in Monaco, opened in May 2012.

Located at the ground floor of the Fairmont Hotel, the showroom can be accessed by both the external entrance of the hotel and an interior gallery. The space was conceived in a way to showcase the cars from below and above, as well as from an inclined position, visible if one is standing outside the showroom.

A white dressing, display screens in a mural band, technical artifacts creatively displayed through the space are all elements that further highlight and draw attention to the spectacular cars.

JA Architecture Studio

Saint Jean Cap Ferrat

In a residential neighborhood of the Saint Jean Cap Ferrat village, rehabilitation and reconversion of an old storehouse into what is now the showroom of JA Architecture studio.

Preserving the scale and respecting the immediate proximity of habitations, the architectural concept consisted of transforming the exterior walls in red ochre panels to shed light on the grey niches that shelter the bay windows.

The curved shape of the sliding doorway follows the flow of the public road lines.

To welcome passers-buy, the property was designed to be totally transparent, it is utterly vitrified.

Offering continuity to the eye, the welcoming lounge and working area integrate sliding glass doors that structure the space. Functionality was a key consideration when it comes to the choice of the furniture; terraces were transformed into parking spaces for visitors and staff. A backyard garden hosts a Cedar tree, a tribute to Lebanon, homeland of the architect, in addition to a colorful variety of fruit trees.

Galerie AV

Saint Jean Cap Ferrat

Nestled in the quaint village of Saint Jean Cap Ferrat and overlooking the main plaza, the Aoun & Vestri Gallery was rearranged in 2017.

The Aoun & Vestri art gallery is a prestigious concept that combines luxury and art. The project involved restructuring the internal space to feature three main

Exhibition areas that connect in a smooth, fluid and seamless way. Based on the application of a double metallic frame of construction grids, the space was conceived to be a black box; it is totally painted in black, including the walls and ceilings, while the floor is in dark gray cover.

LED lights are scattered everywhere on the ceilings, shedding the spotlight on the rare collection of artefacts, paintings, sculptures, furniture and jewelry