Saint Jean Cap Ferrat

At Saint Jean Cap Ferrat, in a classified site, the restructuring and extension of a villa, with the creation of a swimming pool and the arrangement of a garden.


Meticulous renovation of a building, a type of suspended garden that guarantees a panoramic view.
The extension of the villa was completed with the creation of a guesthouse that reflects a provincial style, and blends well with the Mediterranean garden and is linked through its garden floor to the existing building.


Harmonious integration with two buildings, of the new swimming pool as well as the pool house.

Saint Jean Cap Ferrat

The interior and exterior concept are one: the curving volumes flow, following each other and opening the exterior space to the interior. Completely glazed facades with white bands separate the two totally identical volumes of the two floors.

Rooftop plan
First floor plan

The curves and circles of the floor finishes and curved shapes of the ceiling are repeated in the staircase and interior decoration, where the primary colors form an evident contrast with the black and white exterior.

This intriguing and visually pleasing game of offset between these two volumes gives this villa its unique, striking architectural character.

Check the progress below:

Saint Jean Cap Ferrat

On the forefront of the Eastern side of the Saint Jean Cap Ferrat peninsula, in a classified site, the reconstruction and interior arrangement of a villa with the creation of a swimming pool.


The complete integration within the site was achieved through the creation of two red bands that mark the upper levels of the building. Between these architectural lines, the black stone facades are merged with the windows.

An impressive cantilever, terraces on plots and a sliding glass door accentuated the particularities of this villa.     

A look over the construction site: